Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-08@07:40:04 GMT

آشنایی با علائم تیروئیدی در زنان

تاریخ انتشار: ۲۳ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۸۷۰۵۱

آشنایی با علائم تیروئیدی در زنان

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از نمناک؛ آیا با خستگی شدید، ریزش مو، بی نظمی قاعدگی دیرهنگام مواجه شده اید؟ یا آیا احساس لرزش، اضطراب، عرق و گرسنگی کرده اید؟ در حالی که اینها برخی از علائم رایج در بسیاری از افراد است که ممکن است در سنین مختلف مشاهده شود، اما اگر غده تیروئید شما در حال فعالیت غیر عادی باشد، علائم بسیار آشکارتر می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

غده تیروئید یک تنظیم کننده مهم هورمون است که می تواند بطور باورنکردنی با عملکرد غیر طبیعی اش بدن را دچار مشکل سازد. این مسئله ی حساس به ویژه در زنان بیشتر است و خطرناک تر اینکه گزارش شده است که 60 درصد از زنانی که مشکلات تیروئیدی دارند از علائم آگاه نیستند، علائمی که در این بخش خواهید خواند، البته برای اطلاع بیشتر و جامع تر از علائم کم کاری و پرکاری تیروئید میتوانید به مطالب زیر مراجعه کنید.

هر نوع مشکل و بیماری تیروئید چه علامتی دارد ؟

درست مانند سایر اندام های بدن، کنترل و تنظیم عملکرد مناسب تیروئید بسیار مهم است. اندام تیروئید، یک اندام پروانه ای شکل که در جلوی گردن ما قرار دارد، اندامی مسئول تولید هورمون های مهم است، از تری یدوتیرونین (T3) و تیروکسین (T4)، که عملکردهای حیاتی مانند کاهش وزن، متابولیسم، انرژی و ... را تنظیم می کند. حفظ سلامت پوست، مو و حتی دمای بدن شما. هورمون تحریک کننده تیروئید (TSH) یکی دیگر از هورمون های مهم است که بیشتر به تیروئید دستور می دهد تا سطح T3 و T4 بیشتری تولید کند. بنابراین، هرگونه افزایش یا کاهش یا افزایش این هورمون های مهم می تواند منجر به عملکرد بیش فعال یا کم فعال شود و منجر به اختلال تیروئید شود.

و اما علائمی که زنان را باید نگران تیروئیدشان کند

بسیاری از زنان نشانه ها و علائم اختلالات تیروئید را در خود دارند اما نادیده می گیرند و این خود اشتباهی بزرگ است، علائمی شامل:

کاهش یا افزایش وزن ناگهانی

سطح تیروئید بر متابولیسم کلی شما تأثیر زیادی دارد و وزن شما را نیز تحت کنترل دارد. در حالی که دلایل زیادی برای کاهش یا افزایش وزن وجود دارد، اگر تغییرات ناگهانی یا غیرقابل توضیح در وزن خود را حس کرده اید، این احتمال وجود دارد که ابتدا نیاز به بررسی تیروئید خود داشته باشید. در حالی که سطوح پایین هورمونهای تیروئید می تواند منجر به افزایش وزن شود، تیروئید بیش از حد فعال می تواند در بیش از حد قرار گرفته و باعث کاهش وزن ناگهانی شما شود.

تیره شدن چین های پوست در اطراف گردن

یک علامت اولیه رایج اختلال تیروئید که می توان آن را به خوبی مشاهده کرد، تیره شدن پوست گردن است. به طور خاص، تحقیقات نشان داده است که تیره شدن چین های پوست در اطراف گردن معمولاً به دلیل افزایش هورمونی است، و بیشتر در هنگام فعالیت تیروئید شایع است.

گذشته از آن، اندام تیروئید مسئول حفظ سلامت پوست و مو است. اختلال در سطوح T3 و T4 همچنین می تواند مشکلاتی مانند خشکی پوست، خارش سر، پوست چرب یا شکنندگی ناخن ها را ایجاد کند.

خستگی و ضعف

از دست دادن انرژی یا احساس خستگی اغلب نشانه های پیری و استرس روزمره هستند. اگرچه ممکن است چنین شود، اما خستگی نامنظم و مزمن و احساس خستگی می تواند ناشی از یک مشکل زمینه ای تیروئید باشد. از آنجا که غده تیروئید ما بر عملکرد متابولیک تأثیر می گذارد، کم کاری تیروئید می تواند منجر به کند شدن متابولیک شود و به طور معمول شما را خسته و بی حال کند. به طور مشابه، برای کسانی که غده بیش فعال دارند، عملکرد متابولیک می تواند به طور بالقوه شعله ور شده و باعث از دست دادن انرژی شود. خستگی و ضعف مرتبط با تیروئید همچنین می تواند باعث تپش قلب، ضعف عضلانی و لرزش شود.

مشکل در خواب

در اینجا نشانه دیگری برای مشکوک شدن به مشکل تیروئید وجود دارد و آن مشکلات خواب است. اختلال عملکرد تیروئید می تواند به طرز وحشتناکی روی خواب شما تأثیر بگذارد و منجر به خواب آلودگی شما در طول روز نیز شود.

در حالی که تیروئید پرکار و دارای عملکرد بالا می تواند بر روحیه، سیستم عصبی، خستگی و ضعف عضلانی شما تأثیر بگذارد، این تغییر احساسات مداوم می تواند خواب راحت را برای فرد دشوار کند. سایر علائم مرتبط می تواند تعریق شبانه و تکرر ادرار باشد که خود به نوعی خواب را مختل میکند.

اضطراب، عصبی بودن و مه مغزی

هرگونه علائم تضعیف یا بدتر شدن سلامت روانی را هرگز نباید بی اهمیت تلقی کرد. در حالی که بسیاری از شرایط سلامتی با نوسانات خلقی و استرس ارتباط دارند، گفته می شود که زنان مبتلا به تیروئید در معرض خطر بیشتری از مشکلات اضطرابی، عصبی، لرزش، تحریک پذیری، نوسانات شدید خلقی و همچنین مه مغزی قرار دارند. علائم دیگر کم کاری تیروئید می تواند شامل از دست دادن حافظه، کاهش سطح تمرکز و از دست دادن انرژی در انجام فعالیتها و کارهای روزمره باشد. اگر تشخیص یا درمان تیروئید به تأخیر بیفتد، مشکلات این چنینی بیشتر خواهد شد.

بی نظمی و تغییرات قاعدگی

در زنان، هر نوع تغییر قاعدگی یا بی نظمی در درجه اول به عنوان علامت هشداردهنده PCOS یا مشکلات ناباروری تلقی می شود در حالیکه، نمی تواند همیشه به این دلیل باشد. اختلال در سطح تیروئید نیز می تواند باعث تغییرات دوره ای زیادی شود و بر قاعدگی منظم قاعدگی تأثیر بگذارد ، زیرا تیروئید مستقیماً سیستم تولید مثل شما را کنترل می کند. در حالی که سطوح بسیار پایین یا زیاد هورمونهای تیروئید می تواند دوره ها را سبک، سنگین یا مختل کند، در شرایط جدی تر، در زنان مسن (بالای 35 سال) ، همچنین می تواند باعث قطع دوره ها برای مدت طولانی یا یائسگی زودرس شودبنابراین ، هرگونه تغییر باید در اولین فرصت مورد توجه و بررسی توسط پزشک قرار گیرد.

منبع: نمناک اخبار مرتبط ۰۷:۱۸:۴۷ دلایل بی‌اشتهایی ۲۳:۲۳:۳۹ روشی برای توقف ریزش موی تیروئیدی ۱۷:۱۶:۵۷ خوراکی که به درمان کم کاری تیروئید کمک می کند! ۰۱:۵۶:۱۱ تاثیر کارکرد تیروئید بر سلامت قلبی ۰۹:۳۷:۲۸ چند واقعیت که زنان باید در مورد بدنشان بدانند! ۱۰:۳۹:۱۳ مردان با زنان در کاهش وزن چه تفاوت هایی دارند؟

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: ثبت نام سایپا ثبت نام ایران خودرو زنان کاهش وزن خستگی تیروئید قاعدگی تیروئید پرکار تیروئید می تواند کاری تیروئید دست دادن کم کاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۸۷۰۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توصیه‌هایی برای مقابله با بیماری آسم

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، کلاس آموزشی پیشگیری از آسم و آلرژی با هدف کسب مهارت‌های خودمراقبتی، پیشگیری و درمان با حضور معمر کارشناس بیماری‌های غیر واگیر و کولیوند پزشک عمومی مرکز جامع سلامت ارشاد، برای کارکنان دانشکده علوم توانبخشی برگزار شد.

کولیوند در تشریح بیماری آسم و راه‌های درمان از جمله آموزش مداوم و مشارکت فعال این بیماران؛ به پرهیز از تماس با مواد آلرژی و حساسیت زا به ویژه دود سیگار و تعیین برنامه درمان دارویی پرداخت.

وی گفت: درمان موثر آسم احتیاج به تعاملی قوی بین تیم مراقبت، پزشک معالج، بیمار و اعضای خانواده بیمار دارد.

کولیوند در ادامه با اشاره به گزارش سازمان بهداشت جهانی که بیش از ۱۵۰ میلیون نفر در سطح جهان به آسم مبتلا هستند، گفت: از هر ۳۰ دانش آموز در یک کلاس ۲ یا ۳ نفر مبتلا به آسم است.

وی اظهار کرد: استفاده روزانه از سبزیجات، لبنیات، مواد مغذی، ویتامین، مکمل و آنتی اکسیدان‌ها می‌تواند ابتلا به بیماری آسم را کاهش و در درمان موثر شود.

در ادامه این کلاس معمر کارشناس بیماری‌های غیر واگیر عنوان کرد: آسم یک بیماری التهابی طولانی مدت راه‌های هوایی ریه است که با نشانه‌های متغیر و عود کننده، انسداد برگشت پذیر جریان هوا و انقباض نایچه که به راحتی تحریک می‌شود و مشخص می‌شود.

وی افزود: از علائم شایع و غیر اختصاصی این بیماری سرفه (به خصوص در شب)، خس خس سینه، تنگی نفس و گرفتگی سینه است که گاهی اوقات، تشخیص این بیماری را از سایر بیماری‌های تنفسی دشوار می‌کند.

معمر خاطرنشان کرد: غذاها، دارو، مواد شیمایی صنعتی، دود سیگار و مواد دخانی، استفاده از ادویه‌جات، فلفل و غذا‌های آماده و کنسروی، چاقی، هوای آلوده، ذرات گرد و غبار، مواد شیمیایی و بخار گاز‌های مضر موجود در محیط کار و عوامل حساسیت‌زای حیوانات نظیر پر و مو یا مدفوع حیوانات خانگی از علل مهم بروز یا تشدید علائم آسم است.

وی افزود: تایید تشخیص آسم بر اساس سه عنصر کلیدی (سابقه علائم متناوب و یافته‌های معاینات فیزیکی، نمایش محدودیت جریان هوای بازدمی ترجیحا" با اسپیرومتری و رد تشخیص‌های دیگر است.

معمر افزود: از اقدامات تشخیصی انجام رادیوگرافی قفسه سینه، اسپیرومتری (تست ریه)، تست آلرژی، تست‌های آزمایشگاهی آلرژی (RAST) و سی تی اسکن است.

گفتنی است، این کارگاه به مناسبت روز جهانی آلرژی و آسم روز ۱۸ اردیبهشت ماه برگزار شد و در پایان به سئوالات کارکنان پاسخ داده شد

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آشنایی با انواع غرفه های نمایشگاهی به همراه تعرفه ساخت
  • برگزاری کارگاه آموزشی آشنایی و مقابله با بیماری های هاری و وبا در شهرستان میاندوآب 
  • درمان کم کاری و پرکاری تیروئید با طب سنتی (فیلم)
  • توصیه‌هایی برای مقابله با بیماری آسم
  • مفاهیم: آشنایی با عوامل اجتماعی تعیین‌کننده سلامت (SDH)
  • برگزاری رویداد ملی مسئله محور «شروع» در دانشگاه کردستان
  • آشنایی با روش‌های درمان زخم بستر در منزل
  • تاثیرگذاری فیلم‌های کوتاه بیشتر است/ آشنایی نسل‌ امروز با فرهنگ رضوی
  • آشنایی با سیستم مرموز چشم پنتاگون در مدار زمین | از ردیابی تا کشتار موشک‌ها! +تصویر
  • آشنایی با چهار نامزد انتخابات مجلس در حوزه انتخابیه قائمشهر، سوادکوه و جویبار