Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-05-08@12:14:46 GMT

خطرات کمبود ید و راه جلوگیری از آن

تاریخ انتشار: ۱ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۶۹۷۶۸

بدن شما به طور طبیعی ید تولید نمی کند ، بنابراین تنها راه دریافت این ماده مغذی از طریق رژیم غذایی است. بزرگسالان به طور معمول به 150 میکروگرم (میکروگرم) در روز نیاز دارند. زنان باردار و شیرده به 200 میکروگرم در روز نیاز دارند. ید در بسیاری از انواع غذاها یافت می شود. بیشتر در غذاهایی مانند:

ماهی

تخم مرغ

آجیل

گوشت

نان

محصولات لبنی

جلبک دریایی

نمک سفره یددار

کمبود ید حدود 2 میلیارد نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار می دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در کشورهای در حال توسعه رایج است که ممکن است مردم به غذای سالم کافی دسترسی نداشته باشند. اما می تواند بر افراد در کشورهای توسعه یافته که رژیم غذایی کافی ندارند یا بدن آنها ید را به درستی پردازش نمی کند ، تأثیر بگذارد.

زنان باردار بیشتر از هر گروه دیگری از افراد به ید نیاز دارند. به همین دلیل ، اگر آنها تلاش آگاهانه ای برای مصرف غذاهای حاوی ید بالا انجام ندهند ، دچار کمبود می شوند.

علائم کمبود ید چیست؟

علائم و نشانه های کمبود ید عبارتند از:

تورم غدد تیروئید در گردن این می تواند باعث ایجاد یک توده قابل مشاهده به نام گواتر در گردن شما شود. سطح پایین هورمونهای تیروئید (کم کاری تیروئید)

کم کاری تیروئید معمولاً علائمی را ایجاد می کند که می تواند شامل موارد زیر باشد:

خستگی افزایش حساسیت به سرما یبوست پوست خشک افزایش وزن صورت پف کرده ضعف عضلانی افزایش سطح کلسترول خون درد یا سفتی در ماهیچه ها و مفاصل کند شدن ضربان قلب نازک شدن مو افسردگی حافظه ضعیف دوره سنگین تر از حد معمول در زنان قاعدگی

در نوزادان ، کم کاری تیروئید به احتمال زیاد علائم زیر را ایجاد می کند:

خفگی مکرر زبان بزرگ صورت پف کرده یبوست تن عضلانی ضعیف خواب آلودگی شدید

در کودکان و نوجوانان ، این وضعیت ممکن است باعث موارد زیر شود:

رشد ضعیف تاخیر در رشد دندان بلوغ دیررس رشد ذهنی ضعیف مسائل شناختی

علائم می تواند شامل موارد زیر باشد:

ضریب هوشی پایین مشکل در یادگیری ناتوانی های ذهنی (به ویژه در کودکان) اختلالات و عوارض ناشی از کمبود ید

در صورت عدم درمان ، کمبود ید می تواند منجر به کم کاری شدید تیروئید شود. عوارض ممکن است شامل موارد زیر باشد:

 

بیماری های قلبی و اختلالات مربوط به آن ، مانند بزرگ شدن قلب و نارسایی قلبی مسائل مربوط به سلامت روان مانند افسردگی و اختلال شناختی آسیب به اعصاب محیطی بدن که به نوروپاتی محیطی معروف است تخمک گذاری مختل شده ، که ممکن است باعث ناباروری در زنان شود

مقادیر کم هورمون تیروئید در زنان باردار می تواند خطر نقایص مادرزادی را در فرزندشان افزایش دهد. مسائل مربوط به بارداری که کمبود ید می تواند ایجاد کند عبارتند از:

سقط جنین مرده زایی زایمان زودرس ناهنجاری های مادرزادی در نوزادان در موارد شدید ، کمبود ید می تواند شرایطی به نام کرتینیسم ایجاد کند.

چه زمانی باید با پزشک تماس بگیرید؟

یک عارضه نادر اما تهدید کننده زندگی کم کاری تیروئید است که می تواند در اثر کمبود ید ایجاد شود. علائم عبارتند از:

 

عدم تحمل شدید دمای سرد خواب آلودگی به دنبال خستگی شدید ، و در نهایت ، بیهوشی در افراد مبتلا به کم کاری تیروئید ، موارد خاصی می توانند باعث اغما میکسدما شوند. اینها شامل آرام بخش ، عفونت یا سایر عوامل استرس زا بر بدن است.

چگونه کمبود ید را آزمایش می کنید؟

اگر پزشک شما مشکوک به کمبود ید باشد ، معمولاً سطح ید شما را به یکی از چهار روش زیر بررسی می کند:

آزمایش ادرار: این ساده ترین و سریع ترین آزمایش است. شما می توانید در عرض چند دقیقه به نتیجه برسید ، اما به اندازه سایر آزمایشات ید دقیق نیست. آزمایش خون: این آزمایش ساده و دقیق برای تعیین میزان ید در بدن است. با این حال ، خواندن زمان بیشتری نسبت به آزمایش ادرار نیاز دارد. تست وصله ید: آزمایش وصله ید آزمایشی است که در آن پزشکان یک تکه ید را روی پوست شما می کشند و 24 ساعت بعد ظاهر آن را بررسی می کنند. برای کسانی که کمبود ید ندارند ، این وصله زودتر از 24 ساعت محو می شود. اما کمبود آن به احتمال زیاد باعث جذب سریعتر ید به پوست می شود. این آزمایش دقیق ترین نیست ، اما ارزان و نسبتاً سریع است. آزمایش بارگذاری ید: این آزمایش میزان یدی را که در طول 24 ساعت از طریق ادرار دفع می کنید اندازه گیری می کند. این سریعترین آزمایش نیست ؛ و همچنین راحت ترین آن نیست (شما باید هر نمونه ادرار خود را در یک دوره 24 ساعته جمع آوری کنید.) اما کاملاً دقیق است.

درمان کمبود ید

کمبود ید بهتر است با رژیم غذایی سالم اصلاح شود. اگر رژیم غذایی شما به تنهایی ید کافی را تامین نمی کند ، ممکن است بخواهید مکمل ید را در نظر بگیرید. افرادی که ممکن است ید کافی از طریق غذا دریافت نکنند ، اغلب عبارتند از:

گیاهخواران زنان حامله

مکمل های ید حاوی پتاسیم به آسانی جذب بدن می شوند. به دنبال مکمل هایی باشید که حاوی یدید پتاسیم و یدات پتاسیم هستند. مکمل های بیش از 150 میکروگرم در روز مصرف نکنید. این می تواند باعث اضافه بار ید شود که برای تیروئید نیز مضر است.

منبع: تزریق سرم در منزل کیان

 

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: جلبک کشورهای در حال توسعه کودکان مشکلات مو کم کاری تیروئید رژیم غذایی موارد زیر کمبود ید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۶۹۷۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیماری پارکینسون را سه سوته تشخیص دهید

آفتاب‌‌نیوز :

این آزمایش را می‌توان در کمتر از ۳ دقیقه پس از گرفتن سواب پوست انجام داد. این سواب تغییرات در ترکیب شیمیایی سبوم که توسط پوست تولید شده و با پارکینسون مرتبط است را تجزیه و تحلیل می‌کند.

به گفته پزشکان، در حال حاضر هیچ آزمایش قطعی برای بیماری پارکینسون وجود ندارد و متخصصان به علائم، سابقه پزشکی، نتایج یک معاینه فیزیکی طولانی و در برخی موارد، اسکن مغز برای تشخیص این بیماری رجوع می‌کنند.

مونتی سیلوردیل (Monty Silverdale) متخصص مغز و اعصاب از دانشگاه منچستر در بریتانیا و پژوهشگر این مطالعات می‌گوید: این آزمایش پتانسیل بهبود گسترده تشخیص و مدیریت افراد مبتلا به بیماری پارکینسون را دارد. آزمایش جدید بر اساس سیستم غدد درون ریز کار می‌کند که پوست را مرطوب نگه می‌دارند. محققان متوجه شدند که چگونه ترکیب شیمیایی سبوم در یک فرد پس از وجود بیماری پارکینسون تغییر می‌کند.

سیلوردیل اضافه می‌کند: اکنون ما آزمایشی بر اساس آن تغییر در نشانگر‌های زیستی داریم. سواب‌های گرفته شده در یک کلینیک به آزمایشگاه فرستاده شده و در آنجا تحت آنالیز طیف سنجی جرمی قرار می‌گیرند تا ترکیب مولکولی آن‌ها بررسی شوند. برای اهداف مطالعه حاضر، نمونه‌هایی از ۷۹ فرد مبتلا به پارکینسون با نمونه‌هایی از ۷۱ فرد بدون این بیماری مقایسه شد.

دپانجان سارکار (Depanjan Sarkar) شیمیدان دانشگاه منچستر و یکی دیگر از پژوهشگران این مطالعه می‌گوید: وقتی این آزمایش را انجام می‌دهیم، بیش از ۴ هزار ترکیب منحصر به فرد پیدا می‌کنیم که ۵۰۰ مورد از آن‌ها بین افراد مبتلا به بیماری پارکینسون در مقایسه با سایر شرکت کنندگان کنترل متفاوت است.

به گفته محققان، اینکه این آزمایش غیر تهاجمی و از نظر تولید نتایج سریع است، نشانه مثبتی تلقی می‌شود، اگرچه دانشمندان هنوز باید نشان دهند که می‌توانند این روش را مقیاس پذیر کرده و آن را خارج از شرایط آزمایشگاهی امتحان کنند.

علاوه بر این، محققان می‌گویند:بیماری‌ها و شرایط دیگر را می‌توان از طریق تجزیه و تحلیل سبوم تشخیص داد، اگرچه هنوز کاملاً مشخص نیست که چرا شروع پارکینسون باید این تغییرات را در مایع ترشح شده در بدن تولید و ایجاد کند.

پارکینسون در حال حاضر سریعترین بیماری عصبی در حال رشد است و این رشد همچنان ادامه خواهد داشت. در حالی که دانشمندان سخت در تلاش برای یافتن درمانی برای آن هستند، راه‌هایی برای کاهش سرعت و مدیریت آن وجود دارد و اینجاست که تشخیص زودهنگام می‌تواند بسیار مهم باشد.

منبع: سیناپرس

دیگر خبرها

  • امیدوار باشید؛ دوباره دندان در می آورید!/ آزمایش بالینی اولین داروی رشد دوباره دندان‌
  • ببینید| تست تصادف خودروی «چری» با سقوط از ارتفاع ۳۲ متری
  • درمان کم کاری و پرکاری تیروئید با طب سنتی (فیلم)
  • خطرات مصرف ویپ و پاد برای افراد
  • چند نوع تست لاستیک وجود دارد؟
  • اعضای بدن شما چند سال دارند؟
  • وزوز گوش نشانه کاهش شنوایی
  • چین با بذرهای فضایی کشاورزی می‌کند!
  • نیویورک میزبان جزیره آزمایشگاهی اقلیمی
  • بیماری پارکینسون را سه سوته تشخیص دهید