Web Analytics Made Easy - Statcounter

اگر به طور مرتب نام دوستان و آشنایان و یا آخرین کتابی را که خوانده اید و فیلمی را که دیده اید فراموش می کنید و غیره نگران نباشید. بدون شک دچار آلزایمر نشده اید. گرفتاری ها و مشغله های ذهنی باعث بروز فراموشکاری می شود. اما در برخی موارد برخی بیماری های پنهان نیز می توانند عاملی برای ایجاد این قبیل فراموشی ها و اختلالات حافظه شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مطلب به چهار بیماری احتمالی پنهان در پشت این مشکل اشاره می کنیم.

به گزارش برنا؛ بیماری هایی که باعث فراموش کاری می شوند عبارتند از :

افسردگی و فراموش کاری

افراد افسرده معمولا حافظه ی ضعیف تری از افراد سالم دارند. اختلالات حافظه و فراموشی از هر 10 فرد افسرده، 7 نفر را درگیر می کند.

نتایج پژوهشی که در اکتبر سال 2013 در مجله ی پزشکی به چاپ رسیده است خبر از تحلیل هیپوکامپ در افراد افسرده می دهد. این مشکل در اختلالات حافظه نقش مهمی دارد. هیپوکامپ منطقه ای در مغز است که حافظه و خلق و خوی را کنترل می کند.

افسردگی به قدری مغز را مشغول می کند که روی فعالیت های دیگر مغز و بخصوص فعالیت هیپوکامپ تاثیر منفی می گذارد.

اگر علاوه بر فراموشی از علائم دیگری مانند خستگی، اختلالات خواب، بی اشتهایی و تحریک پذیری رنج می برید، بیشتر دقت کنید.

چه باید کرد؟

اگر احساس ناراحتی و افسردگی می کنید و علائم دیگری که ذکر شد را نیز در خودتان سراغ دارید، به روانپزشک مراجعه کنید. هیچ گاه مشکلات روحی روانی را دست کم و ساده نگیرید.

اکثر مردم برای یک سرماخوردگی ساده به پزشک مراجعه می کنند، اما افسردگی را به عنوان یک نوع بیماری به رسمیت نمی شناسند.

آپنه ی خواب و فراموشی

خواب باکیفیت بالا برای داشتن حافظه ای خوب و قوی لازم است. خوب خوابیدن به مغز کمک می کند که اطلاعات دریافتی را به خوبی ثبت و ضبط کند و آنها را در گوشه ای از مغز بچیند.

کم کاری تیروئید ناشی از کند شدن عملکرد غده ی تیروئید است که می تواند منجر به بروز اختلالاتی در حافظه و فراموشی های روزمره شود

نتایج اکثر پژوهش های انجام شده نشان می دهد که خوب خوابیدن و داشتن خوابی با کیفیت بالا، بهترین راه برای تقویت حافظه و ارتقای قدرت یادگیری محسوب می شود.

آپنه ی خواب (قطع تنفس کوتاه مدت در حین خواب) باعث کاهش کیفیت خواب شده و اجازه نمی دهد که مغز به درستی به وظایف خود عمل کند.

نتایج پژوهشی که در آوریل 2015 دانشگاه نیویوک انجام شد و در مجله ی Neurology به چاپ رسید، نشان داد افرادی که از آپنه ی خواب رنج می برند، بیشتر در معرض اختلالات حافظه و زوال عقل در ده سال بعدی زندگی قرار می گیرند. به این ترتیب که مشکلی مانند زوال عقل در این افراد در سن 77 سالگی بروز می کند، در حالیکه سن طبیعی بروز چنین مشکلاتی معمولا 99 سالگی تخمین زده شده است.

اگر جزو افرادی هستید که به همراه اختلالات حافظه، خر و پف می کنید، صبح با احساس خستگی، سردرد و خواب آلودگی بیدار می شوید، قضیه را جدی بگیرید.

چه باید کرد؟

به پزشک متخصص گوش، حلق و بینی مراجعه کنید تا مشکل آپنه ی خواب را بررسی کنید.

کم کاری تیروئید و فراموشی

هیپوتیروئید یا کم کاری تیروئید ناشی از کند شدن عملکرد غده ی تیروئید است که می تواند منجر به بروز اختلالاتی در حافظه و فراموشی های روزمره شود.

در این بیماری، تیروئید هورمون اندکی ترشح می کند و به این ترتیب سیستم روانی نیز دچار افت عملکرد و کندی می شود. در نتیجه حافظه نیز تحت تاثیر قرار می گیرد.

مشکل کم کاری تیروئید همچنین باعث بروز احساس خستگی زیاد جسمی و ذهنی می شود که در اثر اختلال هورمون ها بروز می کند.

اگر دچار علائم دیگری مانند ضعف قوای بدن، کاهش ضربان قلب، خشکی پوست و مشکلات گوارشی مانند یبوست و نفخ هستید، مسئله را جدی بگیرید.

چه باید کرد؟

بهتر است به پزشک مراجعه کنید و آزمایش خون بدهید تا میزان TSH یعنی همان هورمون ترشح شده توسط تیروئید مشخص شود.

انجام آزمایش خون و آزمایش های تکمیلی برای بررسی کم کالری تیروئید، به رفع مشکل کمک زیادی می کنند.

بیماری سلیاک و فراموشی

سلیاک یک اختلال مزمن روده ای است که مانع از جذب درست گلوتن یا همان پروتئین موجود در برخی غلات مانند گندم و یا جوی دوسر می شود. این عدم تحمل گلوتن از هر 300 نفر یک نفر را درگیر می کند.

تاکنون متخصصان نتوانسته اند مکانیسم بروز اختلالات حافظه در افراد مبتلا به سلیاک را به درستی تعریف کنند. اما علائم رایج مشاهده شده در افراد مبتلا به بیماری عدم تحمل گلوتن باعث شده است تا محققان بر این باور باشند که التهاب مزمن روده (مغز دوم ما) به طور مستقیم روی مغز تاثیر می گذارد.

علائم دیگری مانند اختلالات مزمن دفع مانند اسهال، یبوست، نفخ، کاهش وزن، خستگی و کرامپ های عضلانی جزو علائم شایع این بیماری است.

چه باید کرد؟

به پزشک مراجعه کنید تا آزمایش های لازم برای یافتن آنتی بادی ایجاد کننده ی بیماری انجام شود. آزمایش خون برای اندازه گیری میزان آنتی بادی های ضد آندومایزیال و ضد گلیادین از جمله روش های تشخیص این بیماری محسوب می شود.

خود فرد نیز می تواند با در پیش گرفتن رژیم غذایی بدون گلوتن وجود این بیماری را تشخیص دهد. در واقع اگر بعد از قطع مصرف مواد غذایی حاوی گلوتن، علائم اشاره شده تسکین پیدا کرد، به این معنی است که فرد دچار سلیاک است.

در هر حال لازم است که به پزشک مراجعه کنید تا دستورات و آزمایش های لازم را برای تشخیص و مقابله با این بیماری در اختیارتان قرار دهد.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: مغز افسردگی مشکلات سرماخوردگی پزشک خواب تنفس خواب آلودگی پزشک متخصص پوست رژیم غذایی مواد غذایی فراموشکاری پزشک مراجعه کنید کم کاری تیروئید اختلالات حافظه پزشک مراجعه علائم دیگری آپنه ی خواب ی تیروئید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۰۶۵۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آشنایی با روش‌های درمان زخم بستر در منزل

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، زخم بستر معمولاً در افرادی که به طور مداوم بر روی بستر یا صندلی نشسته یا دراز کشیده‌اند، رخ می‌دهد. افراد مسن، دارای بیماری‌های مزمن مانند دیابت یا فشار خون بالا، محدود به حرکت یا ناتوان در حرکت، افراد چاق، و کسانی که تحت درمان‌هایی که موجب ناتوانی یا محدودیت حرکت شوند، در خطر بیشتری از ابتلا به زخم بستر هستند.

زخم بستر به طور عمده به دلیل فشار طولانی مدت و یا فشار مکرر بر روی یک نقطه خاص از بدن ایجاد می‌شود. فشار مداوم می‌تواند جریان خون را به نقطه مورد فشار کاهش دهد، که منجر به تخریب بافت پوستی می‌شود.

ضرورت درمان سریع‌تر زخم بستر برای جلوگیری از تشدید مشکل و عواقب جدی‌تری نظیر عفونت‌های خطرناک، تشکیل بافت‌های تخریبی عمیق‌تر، و ایجاد مشکلات جدی در سلامتی بیمار بسیار حیاتی است. زخم‌های بستر ممکن است به طور مستقیم عوارض نامطلوبی ایجاد کنند، از جمله درد، عدم توانایی حرکت، و افزایش زمان بستری بیمار، که همگی می‌توانند به کاهش کیفیت زندگی بیمار منجر شوند.

بنابراین، اقدامات سریع و مؤثر برای تمیز کردن، درمان و پیشگیری از زخم بستر، از جمله استفاده از بسترهای مناسب، تغذیه بهینه، مراقبت دقیق از پوست، استفاده از بهترین پماد برای زخم بستر و تکنولوژی‌های پزشکی نوین، و به‌کارگیری پانسمان زخم بستر در منزل به صورت دوره‌ای، امری ضروری است.

مؤسسه پرستاری توانبخش، با استفاده از بهترین تجهیزات و تکنیک‌های روز دنیا، به بیماران گرامی خدمات درمان و پانسمان زخم بستر در منزل ارائه می‌دهد. شما می‌توانید از طریق شماره زیر برای مشاوره تلفنی رایگان با متخصصان ای موسسه پرستاری در تماس باشید.

مشاوره تلفنی رایگان: ۰۲۱۶۶۹۲۳۹۳۷

درمان زخم بستر در منزل

درمان زخم بستر در منزل، یک روش مؤثر و مناسب برای مراقبت و بهبودی زخم‌های بستر است که توسط پرستاران مجرب و آموزش‌دیده انجام می‌شود. این روش درمانی به دلایل زیر، ترجیح داده می‌شود:

حفظ راحتی بیمار: درمان زخم بستر در منزل به بیمار این امکان را می‌دهد که در محیطی آشنا و آرام با خانواده‌اش باشد. این موضوع می‌تواند بهبود روحی و روانی بیمار را تحت تأثیر قرار داده و روند بهبودی را تسریع کند.

پیشگیری از عفونت: زخم‌های بستر در محیط بیمارستان دچار خطر بیشتری از عفونت هستند. با درمان زخم بستر در منزل، بیمار از خطرات عفونت کاسته می‌شود و احتمال بهبودی سریع‌تر و موثرتر افزایش می‌یابد.

توجه ویژه و مراقبت فردی: درمان زخم بستر در منزل توسط پرستاران مجرب و آموزش‌دیده انجام می‌شود که تمام توجه و مراقبت لازم را به بیمار اختصاص می‌دهند. این امر باعث افزایش کیفیت درمان و بهبودی سریع‌تر زخم می‌شود.

تنظیم و مدیریت بهتر زخم: پرستاران مجرب در منزل، توانایی تشخیص و تنظیم مناسب زخم را دارند. آنها می‌توانند زخم را تمیز کرده، داروهای لازم را به موقع و به درستی تجویز کنند و بانداژ بزنند.

آموزش به خانواده: هنگامی که پرستاران در منزل حضور دارند، خانواده بیمار نیز می‌توانند از آنها آموزش ببینند و راهنمایی‌های لازم را برای مدیریت زخم در آینده دریافت کنند. این امر به خانواده اطمینان می‌دهد که پس از ترخیص بیمار از بیمارستان، قادر خواهند بود به درستی به پانسمان رخم بستر در منزل از طریق توجه و مراقبت مناسب ادامه دهند.

پانسمان زخم بستر در منزل

پانسمان زخم بستر در منزل می‌تواند یک روش کارآمد برای مراقبت از زخم‌های سطحی و کوچک باشد. برای شروع، دستیابی به محیط تمیز و ابزارهای ضدعفونی شده ضروری است. در ابتدا، دستان خود را با مواد ضدعفونی کنید و سپس زخم را با آب و ملایمت شستشو دهید. سپس با استفاده از یک پارچه نرم و تمیز، زخم را خشک کنید.

به طور کلی، پانسمان را روی زخم قرار داده و با استفاده از چسب پزشکی نرم و محکم آن را به پوست چسبانید. مهم است که پانسمان به طور صحیح قرار گیرد و زخم را در معرض هوا و آلودگی قرار ندهید. همچنین، دوره‌های منظم تغییر پانسمان (معمولاً یک یا دو روز یک بار) و شرایط زخم را باید مورد توجه قرار دهید. در صورت بروز علائم عفونت، التهاب یا تغییرات ناگهانی در زخم، حتماً به پزشک خود مراجعه کنید.

فرآیند پانسمان زخم بستر در منزل نیازمند مهارت و دقت است، انجام آن توسط پرستاران متخصص در این زمینه پیشنهاد می‌شود.

بهترین پماد برای زخم بستر

بهترین پماد برای زخم بستر وابسته به نوع و ویژگی‌های زخم، توصیه‌های پزشک و تجویزات معالج است. بهترین پماد برای زخم بستر، باید برخی ویژگی‌های کلیدی را داشته باشد. اولین و مهمترین ویژگی، خاصیت ضدباکتری و ضدعفونی بودن است. زیرا زخم‌های بستر ممکن است به عفونت مستعد شوند و نیاز به تسکین التهاب و مهار رشد باکتری‌ها دارند. در زیر، چند نوع پماد خارجی که معمولاً برای درمان زخم استفاده می‌شود را بررسی می‌کنیم:

پماد فوسیدیک اسید: این پماد حاوی مواد ضد باکتری و ضد التهابی است.

پماد سیلور سولفادیازین: این پماد می‌تواند به مرطوب‌کنندگی زخم کمک کرده و فرآیند التیام را تسریع نماید. همچنین بهترین پماد برای زخم بستر برای سالمندان است.

پماد کالاندولا: این پماد حاوی گل همیشه بهار به عنوان یک ضد التهاب و ضد عفونی کننده موضعی معروف است.

پماد نئودرم: این پماد حاوی ابوخلسا (هوا چوبه)، عسل و روغن زیتون است. برای درمان زخم‌های عفونی، التهابی و قرمزی پوستی استفاده می‌شود.

پماد کلوپلاست کامفیل: این نوع پماد بهترین پماد برای زخم بستر، حاوی مواد اصلی کربوکسی متیل سلولز و آلژینات کلسیم می‌باشد. برای تسکین التهابات پوستی، ترمیم زخم‌های سطحی و تسریع فرآیند التیام استفاده می‌شود.

پماد زینک اکسید: پماد زینک اکسید یک پماد موضعی است که شامل ماده‌ی فعال زینک اکسید است. این پماد از طریق تماس مستقیم با پوست عمل می‌کند و به عنوان یک محافظ پوست و ضدعفونی کننده موضعی عمل می‌کند.

پماد موپیروسین: این نوع پماد دارای خاصیت ضدباکتری است و می‌تواند به کاهش و یا از بین بردن باکتری‌ها و عوامل بیماری‌زا مرتبط با آن‌ها کمک کند. برای درمان عفونت‌های جزیی پوست کاربرد دارد.

پماد ژانوس ژانوهیل: این پماد حاوی عسل و ویتامین A است. برای تسکین درد، التهاب و بهبود زخم‌های سطحی استفاده می‌شود. کاربرد اصلی این پماد در درمان زخم‌های دیابتی و زخم‌های پس از درمان لیزری است.

راه‌های ارتباطی با موسسه پرستاری توانبخش

شماره تماس ۱: ۶۶۹۲۳۹۳۷-۰۲۱

شماره تماس ۲: ۶۶۵۶۴۲۲۳ -۰۲۱

ایمیل : info[at]tavanbakhsh.com

سایت توانبخش: https://tavanbakhsh.com/

خدمات سایت توانبخش: https://tavanbakhsh.com/services

نشانی : تهران، بلوار کشاورز، خیابان جمالزاده شمالی، پلاک ۳۰۵، طبقه دوم، واحد ۱۴

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.

کد خبر 6098083

دیگر خبرها

  • قاتل حافظه زنان؛ 100 برابر کُشنده‌ تر و سمی‌ تر از آلزایمر!
  • خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی در این افراد کمتر است
  • با این 8 روش بدن‌تان را پاکسازی کنید
  • آشنایی با پزشکی ترمیمی
  • ۷ عاملی که که علائم بیماری پارکینسون را بدتر می‌کنند
  • برگزاری کارگاه آموزشی آشنایی و مقابله با بیماری های هاری و وبا در شهرستان میاندوآب 
  • درمان کم کاری و پرکاری تیروئید با طب سنتی (فیلم)
  • چگونه آلزایمر را درمان کنیم؟
  • مفاهیم: آشنایی با عوامل اجتماعی تعیین‌کننده سلامت (SDH)
  • آشنایی با روش‌های درمان زخم بستر در منزل