Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-08@11:00:25 GMT

آنچه باید زنان از اختلالات تیروئید بدانند

تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۸۹۹۳۹

آنچه باید زنان از اختلالات تیروئید بدانند

بیماری‌های تیروئید شامل کم‌‌کاری تیروئید، پرکاری تیروئید و سایر اختلالات غده تیروئید است.

دلایل دقیق مشکلات تیروئید همیشه قابل شناسایی نیست و طبق اعلام انجمن تیروئید آمریکا، زنان پنج تا هشت برابر بیشتر از مردان در معرض اختلالات تیروئید قرار دارند. بیش از ۱۲درصد از زنان در طول زندگی خود به این اختلالات مبتلا می‌‌شوند؛ بنابراین به‌ویژه برای زنان مهم است که بدانند چگونه می‌‌توان اختلالات تیروئید را تشخیص داد و چه زمانی باید در مورد این اختلالات با پزشک صحبت کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علائم بیماری تیروئید

بیماری تیروئید با تاثیرگذاری بر تولید هورمون تیروئید ممکن است باعث شود بدن بیشتر یا کمتر از اندازه لازم هورمون تیروئید تولید کند. تاثیری که این بیماری بر بدن می‌‌گذارد به نحوه تأثیر بیماری بر تولید هورمون بستگی دارد.

کم‌‌کاری تیروئید منجر به کاهش متابولیسم، ضربان قلب کندتر و علائم اینچنینی می‌شود: احساس سرما وقتی دیگران احساس سرما نمی‌‌کنند، خستگی عضلات، دردهای عضلانی و مفصلی، پوست رنگ‌پریده و خشک، صورت پف‌کرده، تعریق کمتر از حد معمول، افزایش وزن بدون دلیل و کلسترول ال‌دی‌ال بالا.

پرکاری تیروئید ممکن است درکنار افزایش متابولیسم و ضربان قلب تندتر با این علائم همراه باشد: کاهش وزن بدون دلیل، ضربان قلب نامنظم، تعریق، تحریک‌‌پذیری، مشکلات خواب و اسهال یا حرکات مکرر روده.

علائم خاص اختلالات تیروئید در زنان

بیماری تیروئید در زنان می‌‌تواند بر چرخه قاعدگی - سبکی یا سنگینی دوره یا نظم آن- تاثیر بگذارد یا باعث آمنوره یعنی توقف قاعدگی شود.

علائم بیماری تیروئید در زنان گاهی با یائسگی اشتباه گرفته می‌‌شود. در برخی موارد مشکلات تیروئید می‌‌تواند به یائسگی زودرس منجر شود و همچنین می‌‌تواند بر روند تخمک‌‌گذاری تأثیر بگذارد و بارداری را برای زنان دشوار کند.

زنان مبتلا به بیماری تیروئید ممکن است در دوران بارداری به مشکلات سلامت دچار شوند و همچنین می‌‌تواند برای کودک مشکلات سلامت ایجاد کند.

زنان چه زمانی باید با پزشک صحبت کنند؟

طبق اعلام انجمن تیروئید آمریکا حدود ۶۰درصد از افراد مبتلا به بیماری تیروئید متوجه مشکل خود نمی‌‌شوند؛ بنابراین در صورت مشاهده علائمی مانند خستگی غیرقابل توضیح، خشکی پوست، پف صورت، کاهش یا افزایش وزن بدون دلیل با پزشک مشورت کنید. بیشتر خانم‌‌ها نیازی به غربالگری بیماری تیروئید ندارند اما مراجعه منظم به پزشک می‌‌تواند از مشکلات غده تیروئید جلوگیری کند.

منبع: mana.md

مترجم: یاسمین مشرف - سلامت / روزنامه جام جم

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: تیروئید متابولیسم قاعدگی یائسگی اختلالات تیروئید بیماری تیروئید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۸۹۹۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش سرطان‌های سطح چشم / تشدید علائم بیماری‌های چشمی با قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا

متخصص چشم‌پزشکی با اشاره به افزایش سرطان‌های سطح چشم، از تشدید علائم بیماری‌های چشمی با قرارگرفتن در معرض آلودگی هوا خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، علیرضا پیمان امروز _سه‌شنبه هجدهم اردیبهشت_ در نشست هم‌اندیشی با محوریت ارائه راهکارهایی به منظور کاهش آلاینده‌ها و پیشگیری از اثرات مخرب آن‌ها بر سلامت محیط و جامعه اظهار کرد: چشم عضو بسیار مهمی در بدن است که عملکرد و نقشی حائز اهمیت در بدن دارد، در واقع چشم برقرارکننده ارتباط افراد با پیرامون است که اطلاعات بسیار زیادی را از محیط را از طریق بینایی دریافت می‌کند.

وی با بیان اینکه چشم عضوی بسیار ظریف و حساس است که می‌تواند به راحتی متحمل آسیب شود، افزود: هنگامی که افراد به صورت مداوم با مواد سمی در ارتباط باشند، مشکلات و آسیب‌هایی متوجه چشم آن‌ها خواهد شد که ارتباط بعضی از این آسیب‌ها با آلودگی هوا به اثبات رسیده و بعضی دیگر بر پایه فرضیات است و علم در این زمینه هنوز تکمیل نشده است.

متخصص چشم‌پزشکی و عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان تصریح کرد: افراد مبتلا به گلوکوم یا آب‌سیاه با قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا شاهد تشدید بیماری خود خواهند بود، همچنین بیماری دیابت تأثیر اثبات‌شده‌ای بر شبکیه چشم دارد و آلودگی هوا بر تشدید دیابت افراد نیز تأثیرگذار است.

پیمان ادامه داد: مشکلات سطح چشم از جمله حساسیت، سوزش، خارش و عوارض خشکی چشم نیز با قرارگیری در معرض آلودگی هوا تشدید می‌شود و با تجربه روزهای آلوده، افراد درگیر با مشکلات مذکور علائم شدیدتری را تجربه خواهند کرد.

وی با اشاره به اینکه بیماری‌هایی از جمله آب مروارید نیز با سموم ارتباط دارند، گفت: به‌طور کلی قرارگیری در معرض سموم منجر به تشدید بعضی علائم و بروز زودتر آن‌ها می‌شود و طی ۱۰ تا ۱۵ سال اخیر شاهد شیوع بیشتر بعضی بیماری‌های مرتبط با چشم از جمله سرطان‌های سطح چشم بوده‌ایم.

متخصص چشم‌پزشکی و عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان با بیان اینکه تأثیراتی که آلودگی هوا بر سلامت افراد می‌گذارد بر هیچ فردی پوشیده نیست، اضافه کرد: به‌طور قطع نمی‌توان اعلام کرد که افزایش سرطان‌های سطح چشم به دلیل آلودگی هوا بوده است، اما طی سال‌های اخیر تنها عاملی که تشدید شده است، آلودگی هوا و در معرض سموم محیطی قرار گرفتن به‌شمار می‌رود.

کد خبر 751413

دیگر خبرها

  • اگر این سردرد‌ها را دارید حتما به پزشک مراجعه کنید
  • هوش مصنوعی قادر است بیماری‌های نادر را سال‌ها زودتر شناسایی کند
  • ۷ عاملی که که علائم بیماری پارکینسون را بدتر می‌کنند
  • چرا بدن درد می‌گیریم؟
  • افزایش سرطان‌های سطح چشم / تشدید علائم بیماری‌های چشمی با قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا
  • توصیه‌هایی برای مقابله با بیماری آسم
  • تا ۱۰ سال آینده مجبوریم پزشک وارد کنیم
  • دلیل مهم دل درد صبحگاهی و درد معده بعد بیدار شدن
  • هر ۱۰ روز یک پزشک خودکشی می‌کند
  • حل معضل کمبود پزشک زن در کشور اولویت مسئولان نیست