Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-08@15:47:55 GMT

مهم ترین علائم اختلال در غده تیروئید

تاریخ انتشار: ۱۶ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۵۷۹۸۷۴

مهم ترین علائم اختلال در غده تیروئید

تیروئید، غده‌ای پروانه‌ای شکل است که در جلوی گردن قرار دارد. هورمون موجود در این غده، سرعت سوخت و ساز بدن را کنترل می‌کند. اختلال تیروئید سرعت متابولیسم را کاهش و یا افزایش می‌دهد. وقتی سطح هورمون‌ها خیلی پایین یا خیلی بالا باشد، نشانه‌های این اختلال را در سطح گسترده‌ای تجربه خواهید کرد.

در این گزارش به مهم ترین علائم اختلال در غده تیروئید اشاره می کنیم که در صورت تجربه علائم ذکر شده، حتما به پزشک مراجعه کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خستگی و ضعف عضلانی دارید

یکی از علائم آشکار درست کار نکردن تیروئید، احساس خستگی و فرسودگی به میزان غیرطبیعی است. تولیدات هورمونی غیرمتعادل ممکن است منجر به درد یا ضعف عضلانی، حواس پرتی و گیجی و همچنین خواب رفتن سریع و ناگهانی شود. علائمی، چون بیخوابی یا اختلال خواب هم در این حالت وجود دارد.

ناتوانی در کاهش وزن

بیشتر اوقات گرسنگی می‌کشیم یا خودمان را خسته می‌کنیم تا چند کیلو وزن اضافه را کم کنیم، هیچ گونه چربی مصرف نمی‌کنیم یا تمام وقت ورزش می‌کنیم و وقتی هیچ نتیجه مثبتی نمی‌گیریم، هر موضوعی را مقصر می‌دانیم به جز تیروئید؛ توصیه می‌شود در صورت بروز این مشکل‌ها حتما به پزشک مراجعه کنید.

غده تیروئید، سیستم سوخت و ساز بدن را کنترل می‌کند. پژوهش‌های علمی نشان داده اند تیروئیدی که درست کار نکند، سرعت سوخت و ساز را کم کند. اگر این مشکلی است که شما هم آن را تجربه کرده اید، برای معاینه تیروئید به پزشک مراجعه کنید.

با افسردگی دست و پنجه نرم می‌کنید

ناحیه گردن و گلو ممکن است آخرین نواحی باشند که در مبارزه با افسردگی مورد سنجش و بررسی قرار می‌گیرند اما به ادعای کارشناسان، تیروئید می‌تواند در بعضی موارد تاثیری فراتر از خود مغز بر وضعیت فکری و خلق و خو داشته باشد. کم کاری تیروئید، یک بیماری نسبتا شایع است که در آن تیروئید، هورمون‌های بسیار کمی تولید می‌کند. تعادل در تولیدات هورمونی برای بسیاری از موارد مانند سلامت روان ضروری است

متخصصان ثابت کرده اند که سطوح پایین هورمون تیروئید اغلب با علائم افسردگی همراه است، بنابراین اگر با اختلالات خلق و خو دست و پنجه نرم می‌کنید، تیروئید خود را بررسی کنید.

برجسته شدن جلوی گردن

به اصطلاح پزشکی، "گواتر"، بزرگ شدن یا برجستگی ناحیه جلوی گردن است که ناشی از تورم غده تیروئید محسوب می‌شود. در بیشتر موارد، تشخیص و شناسایی گواتر ساده است اما درمان سریع آن بسیار مهم است. گواتر می‌تواند نتیجه کم کاری یا پرکاری تیروئید باشد؛ یعنی این غده، بسیار کم یا بسیار زیاد هورمون تولید می‌کند.

غیرطبیعی کار کردن مزاج

به نظر می‌رسد ارتباط مستقیمی میان روده و تیروئید وجود دارد، پس وضعیت مزاج می‌تواند نشان‌دهنده وضعیت تیروئید نیز باشد. در مورد کم کاری تیروئید، این غده هورمون‌های کمتری تولید می‌کند که برای سوخت و ساز غذا با سرعت طبیعی، کافی نیست و یکی از عواقبش هم می‌تواند یبوست باشد.

اما پرکاری تیروئید (ناشی از غذا‌های خاص، یعنی کربوهیدرات ها)، میزان این هورمون را افزایش داده و موجب اسهال و حملات استفراغ می‌شود. یک تیروئید سالم به جریان خون طبیعی در بدن کمک می‌کند، بنابراین اگر با مشکلی در گوارش برخورد کردید، این مورد را به یاد داشته باشید.

دوره ماهیانه نامنظم یا غیرطبیعی دارید

طبق تحقیقات صورت گرفته پرکاری تیروئید می‌تواند منجر به عادت ماهیانه نسبتا غیرطبیعی شود. در پایان هم، ثابت شده که سطوح هورمونی نامنظم در شروع غیرطبیعی عادت ماهیانه نقش دارد، البته درمان پرکاری یا کم کاری تیروئید در مراحل اولیه می‌تواند علائم بعدی را خنثی کند.

مشکل در بارداری

مطالعات گسترده تر، نشان داده اند میان اختلالات بارداری و خوب کارنکردن تیروئید در زنان ارتباط وجود دارد. این ارتباط مخصوصا درمورد کم کاری تیروئید درست است. امروزه برای زنانی که برای بارداری مشکل دارند، چکاپ تیروئید، رویه‌ای عادی است و نباید از آن غافل شوند. در مدت بارداری نیز، کم کاری تیروئید می‌تواند موجب رشد نابهنجار جنین شده و احتمال سقط جنین را افزایش دهد. همین مشکل به مردان هم مربوط است، کم کاری تیروئید می‌تواند کیفیت اسپرم را کاهش دهد.

خشک شدن پوست و مو

کم کاری تیروئید تاثیر زیادی بر اپیدرم دارد. اپیدرم لایه‌ای از سلول هاست که پوست ما را پوشانده و مسئول رشد و بازسازی آن است. هر کدام از این موارد مثل چروک زودرس، شوره زدگی، پوسته پوسته شدن، یا رنگ پریدگی غیرعادی پوست، خشکی و خارش پوست سر، شکنندگی و کشیدگی مو، ریزش مو و رشد آهسته آن‌ می‌تواند علامت دیگر از اختلال تیروئید باشد. همچنین از دیگر علائم آن می‌توان به تعریق بسیار کم و غیرطبیعی، شکنندگی ناخن‌ها و رشد آهسته آن ها، به راحتی کبود شدن پوست و عدم ترمیم فوری و کافی زخم‌ها اشاره کرد.

اضطراب و نگرانی را تجربه می‌کنید

هورمون‌های تولید شده توسط غده تیروئید همراه با فرا رسان‌های مهم مانند سروتونین کار می‌کنند. گفته می‌شود این فرا رسان‌ها به ثبات و تعادل روانی مربوط هستند و عدم تعادل در آن‌ها می‌تواند موجب اضطراب و وحشت زدگی یا حمله هراس شود. هورمون‌های تولید شده توسط تیروئید، این فرارسان‌ها را تنظیم و سازماندهی می‌کنند و اگر زمانی میزان این هورمون‌ها کم باشد، این فرارسان‌ها می‌توانند کنترل نشده بمانند، و تعادل ذهنی و روانی فرد را مختل کنند.

در واقع استرس ناشی از عدم تعادل سروتونین می‌تواند موجب کم کاری تیروئید شود، از این رو علائم را بدتر می‌کند؛ بنابراین اگر شما با اضطراب زیاد مواجه هستید، وضعیت تیروئیدتان را بررسی کنید.

مشکلات قلبی

تیروئید و قلب، دو موضوع مشترک در جامعه پزشکی هستند. تحقیقات نشان می‌دهد میزان پایین هورمون تیروئید می‌تواند پیامد‌هایی مانند ضربان قلب بالا یا پایین، تپش قلب و درد قفسه سینه و فشار خون بالا یا پایین برای سیستم قلبی و عروقی به همراه داشته باشد.

از آنجایی که تمام موارد بالا می‌توانند منجر به بیماری‌های بسیار جدی‌تر شوند، اگر فکر می‌کنید مشکل قلبی دارید، باید وضعیت تیروئید شما توسط پزشک متخصص بررسی شود.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: اختلال تیروئید غده تیروئید هورمون اختلال تیروئید غده تیروئید سبک زندگی پارسی خبر هورمون تیروئید می تواند کم کاری تیروئید غده تیروئید سوخت و ساز هورمون ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۷۹۸۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمادگی جسمانی با سلامت روان بهتر در جوانان مرتبط است

بر اساس مطالعه‌ای که در نشریه طب کودکان جاما منتشر شده است، آمادگی جسمانی در میان کودکان و نوجوانان ممکن است از بروز علائم افسردگی، اضطراب و اختلال کم‌توجهی-بیش‌فعالی (ADHD) محافظت کند.

به گزارش زومیت، مطالعه‌ی جدید همچنین نشان داده است که عملکرد بهتر در فعالیت‌های قلبی عروقی، قدرت و استقامت عضلانی با محافظت بیشتر در برابر بیماری‌های روانی اشاره‌شده مرتبط هستند. محققان این ارتباط را «وابسته بهو اشاره کردند که کودک یا نوجوانی که تناسب اندام بیشتری دارد ممکن است احتمال کمتری برای ابتلا به یک اختلال سلامت روانی داشته باشد.

این یافته‌ها در بحبوحه‌ی افزایش تشخیص‌ مشکلات سلامت روان در میان کودکان و نوجوانان، در ایالات متحده و دیگر کشورها به دست آمد. افزایش این مشکلات باعث شده است تا تلاش‌هایی به‌منظور یافتن راهکار برای درک و مهار آن‌ها انجام شود.

مطالعه‌ی جدید که توسط محققان در تایوان انجام شد، داده‌های دو مجموعه‌ی داده‌ی بزرگ را با هم مقایسه کرد: آزمون‌های ملی تناسب اندام دانش‌آموزان تایوان که عملکرد تناسب اندام دانش‌آموزان را در مدارس اندازه می‌گیرد و پایگاه‌داده‌ی تحقیقات بیمه‌ی ملی که دعاوی پزشکی، نسخه‌ها‌ی تشخیصی و دیگر مدارک پزشکی را ثبت می‌کند. محققان به نام دانش‌آموزان دسترسی نداشتند، اما توانستند از داده‌های بی‌نام‌ونشان برای مقایسه‌ی نتایج آمادگی جسمانی و سلامت روان دانش‌آموزان استفاده کنند.

خطر ابتلا به اختلال سلامت روان با سه معیار برای آمادگی جسمانی سنجیده شد: سلامت قلب که با زمان تمام‌کردن یک دوی ۸۰۰ متر توسط دانش‌آموز، استقامت عضلانی که با تعداد درازونشست‌های انجام‌شده و قدرت عضلانی که با پرش طول ایستاده اندازه‌گیری شد.

بهبود عملکرد در هر فعالیت با خطر کمتر اختلال سلامت روان مرتبط بود. به عنوان مثال، کاهش ۳۰ ثانیه‌ای در زمان دوی ۸۰۰ متر در دختران با خطر کمتر اضطراب، افسردگی و A.D.H.D همراه بود و در پسران، با اضطراب کمتر و خطر ابتلا‌ی کمتر به A.D.H.D همراه بود.

افزایش پنج درازنشست در دقیقه با کاهش اضطراب و خطر ابتلا به اختلال A.D.H.D در پسران و با کاهش خطر افسردگی و اضطراب در دختران همراه بود.

محققان در مقاله نوشتند: «این یافته‌ها پتانسیل سلامتی قلبی-تنفسی و عضلانی را به عنوان عوامل محافظتی در تعدیل شروع اختلالات سلامت روان در بین کودکان و نوجوانان نشان می‌دهد.»

آن‌ها افزودند که قبلاً تصور می‌شد سلامت جسمی و روانی مرتبط هستند، اما تحقیقات قبلی عمدتاً بر پرسشنامه‌ها و گزارش‌های شخصی تکیه کرده بود، در حالی که مطالعه جدید از ارزیابی‌های مستقل و استانداردهای عینی استخراج شده بود.

دکتر ویویک اچ. مورتی، جراح عمومی، سلامت روان را «بحران سلامت عمومی تعیین‌کننده‌ی زمان ما» نامیده و سلامت روان نوجوانان را محور مأموریت خود قرار داده است. در سال ۲۰۲۱ او یک توصیه‌ی عمومی نادر در مورد این موضوع صادر کرد. آمارها در آن زمان روندهای نگران‌کننده‌ای را نشان دادند: از سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۹، نرخ خودکشی برای آمریکایی‌های ۱۰ تا ۱۹ ساله ۴۰ درصد و مراجعات اضطراری مربوط به خودآزاری ۸۸ درصد افزایش داشت.

برخی از سیاستگذاران و محققان، استفاده‌‌ی زیاد از شبکه‌های اجتماعی را عامل افزایش شدید مشکلات سلامت روان می‌دانند، اما تحقیقات محدود و یافته‌ها گاهی متناقض بوده است. کارشناسان دیگر این نظریه را مطرح می‌کنند که استفاده‌ی زیاد از صفحه‌نمایش به‌ جای خوابیدن، ورزش و فعالیت‌های حضوری که همگی برای رشد سالم حیاتی هستند، سلامت روان نوجوانان را تحت‌تاثیر قرار داده است. مطالعه‌ی جدید از ارتباط بین آمادگی جسمانی و سلامت روان پشتیبانی می‌کند.

نویسندگان مطالعه نتیجه گرفتند: «یافته‌ها بر نیاز به تحقیقات بیشتر در مورد برنامه‌های آمادگی جسمانی هدفمند تأکید می‌کند. چنین برنامه‌هایی پتانسیل قابل‌توجهی به عنوان مداخلات پیشگیرانه اولیه در برابر اختلالات روانی در کودکان و نوجوانان دارند.»

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • دلیل اصلی پرخاشگری در کودکان چیست؟
  • درمان کم کاری و پرکاری تیروئید با طب سنتی (فیلم)
  • «کودکان اُتیسمی» روی مرز باریک مرگ و زندگی
  • آمادگی جسمانی با سلامت روان بهتر در جوانان مرتبط است
  • ۱۰ دلیل برای بی خوابی در زنان | یک زن چقدر به خواب نیاز دارد؟
  • برگزاری ماراتون اوتیسم در شهر اصفهان / «اوتیسم کمتر بودن نیست، تفاوت است»
  • برگزاری ماراتن اوتیسم در شهر اصفهان / «اوتیسم کمتر بودن نیست، تفاوت است»
  • برگزاری مارتن اوتیسم در شهر اصفهان / «اوتیسم کمتر بودن نیست، تفاوت است»
  • اختلال اوتیسم؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • مسی تغییر ژنتیکی داده شد!