Web Analytics Made Easy - Statcounter

کمبود برخی مواد مغذی در بدن افراد باعث بروز اختلالات خلقی و ابتلا به بیماری‌های روحی می‌شود.

به گزارش شریان نیوز، به نقل از خبرگزاری افغانستان،  اختلالات خلقی شامل چندین اختلال روانی مختلف هستند که باعث می‌شوند خلق و خوی فرد به سرعت یا به تدریج تغییر کند. این اختلالات اضطراب، افسردگی، اختلال دو قطبی و برخی دیگر را شامل می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

اختلالاتی که بر خلق و خوی فرد تأثیر می‌گذارند پیچیده هستند و می‌توانند در اثر عوامل مختلفی مانند ژنتیک، رژیم غذایی، عادات ورزشی، محیط و شخصیت ایجاد شوند. در این نوشتار با ۹ کمبود مواد مغذی آشنا می‌شویم که می‌توانند سبب بروز اختلالات خلقی باشند.

۱. روی (زینک)

روی ممکن است همان چیزی باشد که پزشک برای کاهش علائم افسردگی تجویز می‌کند. یک متاآنالیز منتشر شده در Biological Psychiatry، ۱۷ مطالعه را مورد تجزیه و تحلیل قرار داد و نشان داد که افراد افسرده حدود ۱۴ درصد کمتر از افراد معمولی روی ​​دارند و افراد مبتلا به افسردگی شدید کمترین میزان روی را دارند.

۲- اسید‌های چرب امگا۳

طبق موسسه ملی سلامت آمریکا، امگا۳ به بهبود سیستم ایمنی بدن، سیستم غدد درون‌ریز، ریه‌ها، قلب، روحیه و برخی دیگر کمک می‌کند. اسید‌های چرب امگا ۳ همچنین دارای اثر ضد التهابی قدرتمندی روی مغز هستند و از آنجایی که اعتقاد بر این است بیماری‌های روانی ناشی از التهاب مغز هستند، از اهمیت زیادی برخوردار است.

۳- ویتامین D

ویتامین D نقش مهمی در خلق و خوی ما ایفا می‌کند، و کمبود آن می‌تواند منجر به اختلال عاطفی فصلی و حتی افسردگی شود. مطالعه‌ای از هلند نشان داد افراد بالغ با علائم افسردگی سطح ویتامین D کمی دارند.

۴- ویتامین B۱۲

طی چند سال گذشته، شواهد نشان داده‌اند که ویتامین‌های گروه B به خصوص فولات و B ۱۲ می‌توانند افسردگی و سایر مشکلات روحی را از بین ببرند. تحقیقات محققان فنلاندی نشان می‌دهد مقادیر بالای ویتامین B۱۲ در جریان خون با نتایج موفقیت‌آمیزتری در افراد تحت درمان افسردگی ارتباط دارد.

۵. فولات

طبق مقاله‌ای از مجله روانپزشکی هند، کمبود فولات می‌تواند مشکلات روحی ایجاد کند. محققان استناد کردند که، طبق یافته‌های آن‌ها، بیماران، حدود ​​۲۵ درصد کمتر از افراد سالم فولات داشتند. بر اساس یافته‌های آنها، علائم افسردگی شایع‌ترین نشانه روحیِ کمبود فولات است. 

۶. ید

ید در بدن انسان نقش مهمی دارد و به عملکرد صحیح غده تیروئید کمک می‌کند. وقتی ید کافی نباشد، تیروئید نمی‌تواند مقدار کافی هورمون تیروئید را سنتز کند.

سطح پایین هورمون‌های تیروئید در خون عامل اصلی مسئول مجموعه‌ای از ناهنجاری‌های عملکردی و تکاملی است که IDD نامیده می‌شود.

۷- پروتئین

بدن برای عملکرد مناسب به پروتئین نیاز دارد، زیرا اسید‌های آمینه ضروری موجود در این عنصر مغذی برای سلامت مغز بسیار مهم هستند. برخی تحقیقات نشان داده‌اند که درمان با اسید‌های آمینه ممکن است به اندازه دارو‌های سنتی برای درمان افسردگی موثر باشند.

۸. آهن

کمبود آهن ممکن است در ADHD (اختلال کم‌توجهی-بیش‌فعالی) نقشی داشته باشد. سطح پایین آهن همچنین با علائم افسردگی ارتباط دارد.

۹. سلنیوم

طبق برخی مطالعات، پایین بودن سطح سلنیوم می‌تواند خلق و خوی را تحت تاثیر قرار دهد. در حالی که کمبود سلنیوم معمولا نادر است، اما می‌تواند باعث کاهش عملکرد شناختی و ذهنی فرد شود.

منبع: شریان

کلیدواژه: اختلالات خلقی علائم افسردگی خلق و خوی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shariyan.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شریان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۶۳۵۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش تغذیه مناسب را در کنترل آسم جدی بگیرید

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ مینا کاویانی مسئول آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی با تاکید بر اهمیت تغذیه مناسب در کاهش علایم و جلوگیری از پیشرفت بیماری آسم به بیان توصیه‌هایی به این بیماران پرداخت.

وی افزود: رعایت برنامه غذایی صحیح برای حفظ سلامت، اجتناب از صرف وعده غذایی حجیم و جلوگیری از اتساع معده یا پیشگیری از بروز عفونت‌ها با افزایش مقاومت بدن از جمله نکات مهم در این افراد است.

کاویانی شناسایی غذاهای آلرژی‌زا و حذف آنها از رژیم غذایی را در مبتلایان به آسم آلرژیک بسیار مهم عنوان کرد و گفت:افزایش دریافت آب با رقیق کردن ترشحات می‌تواند در این بیماران کمک‌کننده باشد.

وی بهبود وضعیت تغذیه از طریق دریافت ویتامین‌ها، مواد معدنی، افزایش دریافت مواد آنتی اکسیدان و غذاهای حاوی سلنیوم را از اصول مهم تغذیه‌ای در آسم برشمرد و تصریح کرد:مصرف وعده‌های غذایی کوچک حاوی مقادیر بالای مواد مغذی نظیر پروتئین با کیفیت بالا، ویتامین، مواد معدنی و انرژی برای کاهش خطرعفونت و ضعف سلامت بسیاری مفید است.

مسئول آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی با اشاره به ضرورت مصرف مواد غذایی غنی از ویتامین‌های A, B6 ، روی و ویتامین C به دلیل نقش آنتی‌اکسیدانی آن‌ها ادامه داد: مصرف سایر مواد مغذی موثر بر سیستم ایمنی بدن مانند کوئرستین موجود در سیب، انواع پیاز، مرکبات و انواع توت‌ها و همچنین مصرف منابع غذایی حاوی سلنیوم مانند انواع مغزدانه‌ها و مصرف ویتامینE بسیار حائز اهمیت است.

وی افزود: حذف غذاهای آلرژن(حساسیت‌زا)  در بیمار مبتلا به آسم آلرژیک ( برخی غذاهای حساسیت‌زا نظیر شیر، تخم مرغ، ماهی و غذاهای دریایی) و مصرف آب بیشتر در صورت نداشتن منع مصرف وکنترل مقدار نمک مصرفی به دلیل تاثیر در کنترل آسم به ویژه در مردان را بسیار مهم است.

کاویانی گفت: محدود کردن مصرف چربی‌های اشباع شده و جامد، جایگزین کردن روغن‌های غیراشباع با یک پیوند دوگانه مانند روغن زیتون و در صورت تحمل مصرف گردو و تخم بذرک در کنترل بیماری آسم بسیار مهم است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پوکی استخوان و ضعف ایمنی بدن به‌دلیل کمبود این ویتامین
  • ویتامین‌هایی که کمبود آن‌ها سبب سر درد می‌شود
  • سم قارچ‌های وحشی با پختن از بین نمی‌رود / آمار افراد مسموم به ۸۷ نفر رسید
  • برای رفع یبوست این میوه را مصرف کنید
  • تاثیر ذرات آلاینده بر کنترل هیجانات / تجربه بیشتر افسردگی و اضطراب در روزهای آلوده
  • نقش تغذیه مناسب را در کنترل آسم جدی بگیرید
  • ویتامین B روی عصبانیت چه اثری دارد؟
  • این ویتامین‌ها را بخورید و لاغر بمانید
  • افزایش ابتلا به آسم با مصرف این مواد غذایی
  • ۶ علامت کمبود ویتامین که از چهره مشخص می‌شود